Paul Jambers terug op de Nederlandse tv

5 januari 2016 15:34 | amusement | Door Televizier

De beroemde Vlaming Paul Jambers maakt 16 januari zijn comeback op de Nederlandse televisie. De man met de kenmerkende stem zoekt oude bekenden op.

De Vlaamse journalist vertelde dit dinsdagochtend bij Tim in de Morgen op Radio 10. Paul is in Nederland vooral bekend door zijn bijzondere introducties. Iedereen verzon hier een eigen variant op, zoals: ‘’Overdag maakt hij zeilen voor luxe jachten, maar  's nachts bezoekt hij als elfje seksfeesten.’’

Reünie

Voor zijn reportagereeks ging hij op zoek naar de meest excentrieke en bijzondere personen. Hij belooft dat het mooie items worden: ‘’De mensen die ik vroeger heb geportretteerd, ga ik nu twintig jaar later nog een keer interviewen. Per aflevering zal ik vier personen bezoeken’’, geeft de 70-jarige Paul aan.

De Angelus

In de eerste aflevering blikt Paul terug op de Angelus . In 1995 ging Paul op bezoek bij de bewoner van deze oude tweemaster, de excentrieke Slosse. Hij was het schip aan het restaureren, want hij had de Angelus keihard nodig om kernrampen, zondvloeden en ander onheil te ontvluchten. Zijn bestemming? Het mythische eiland Mu. Zelf leeft Slosse niet meer. Zijn zoon Igor woont nu op de boot.

Twintig jaar Jambers is op maandag 18 januari om 22.00 uur te zien op RTL7

Meer over