Pauw neemt afscheid van het Groot Dictee der Nederlandse Taal

1 juni 2017 16:13 | amusement | Door Televizier

© Annemieke van der Togt/VARA

Vorige week werd bekend dat de NTR stopt met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Aanstaande vrijdag brengt Pauw een laatste eerbetoon aan het legendarische dictee. 

Tijdens de uitzending zijn Bart Chabot en Philip Freriks te gast. Bart, die het Groot Dictee in 2014 schreef, mag nu weer de pen pakken. Speciaal voor deze gelegenheid schrijft de dichter een allerlaatste dicteezin. Philip leest deze vervolgens voor aan een samengesteld panel, dat de moeilijke woorden goed moet zien te spellen.  

Popelen

Dat de NTR met het Groot Dictee stopt, viel niet bepaald in goede aarde bij de meeste mensen. Zowel Jan Slagter van omroep MAX als BNR-presentator Bas van Werven staan te popelen om het programma over te nemen. Beide heren zijn erg enthousiast, maar er is helaas nog niets bevestigd.   

Lees ook: Geert Wilders vindt Pauw & Jinek ‘verschrikkelijk’.

Eva Jinek

Vrijdag is de laatste aflevering van Pauw van dit seizoen.Vanaf maandag neemt Eva Jinek de honneurs op dat tijdstip waar. Maar Jeroen Pauw kan terugkijken op een prima seizoen: zijn talkshow weet de laatste tijd steeds meer kijkers te boeien. Nu stemmen dagelijks rond de 845.000 mensen af op de talkshow, die sinds maandag een half uurtje eerder begint.

De laatste aflevering van Pauw  is op vrijdag 2 juni te zien om 22.30 uur bij NPO Nederland 1. 

Meer over