Undercover in Nederland

Pedofiel wil rechtszaak tegen Alberto Stegeman

6 februari 2020 14:36 | amusement | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
Jasper L. die in november door Undercover in Nederland werd ontmaskerd als een pedofiel, vindt dat onterecht. Hij wil nu programmamaker Alberto Stegeman voor de rechter dagen. Alberto ziet de zaak met vertrouwen tegemoet.

Jasper L. is boos omdat hij naar eigen zeggen niet wist dat hij seksueel getinte berichten en video's via Facebook Messenger naar een minderjarig meisje stuurde. Deze 14-jarige werd door hem zelfs naar zijn woonplaats Harderwijk gelokt. Dat meisje had inmiddels haar tante op de hoogte gebracht die op haar beurt de contact had opgenomen met Undercover in Nederland. Jasper L. had niet door dat hij na een tijdje niet meer met het meisje maar met haar tante aan het chatten was. 

Actrice

Bij de live ontmoeting liet Stegeman een meerderjarige actrice opdraven. L. probeerde haar vervolgens te zoenen en volgens hem bewijst die actie dat hij niet wist dat hij met een kind aan het chatten was. Zijn advocaat vindt dat L. uitgelokt is door de tante en de redactie van Undercover in Nederland. Vlak voor de zaak met de 14-jarige had L. trouwens al eens een 13-jarige aan de haak geslagen. 

Veel vertrouwen

Alberto Stegeman zegt het volgende in een tweet: 'Deze rechtszaak zie ik - zoals dat heet - met veel vertrouwen tegemoet...Seks willen met een kind en het dan raar vinden dat je wordt gefilmd/aangehouden'. 

Huwelijk stuk

De officier van justitie eiste intussen vijftien maanden cel, waarvan negen maanden voorwaardelijk en een verplichte opname in een kliniek met een proeftijd van drie jaar tegen Jasper L. Door de gebeurtenissen is zijn vrouw bij hem weggegaan. 

Meer over