Pepijn Gunneweg over Foute Vrienden 2

8 november 2016 16:17 | amusement | Door Televizier

© RTL 5

Klaas van der Eerden, Pepijn Gunneweg, Pim Muda en Albert Jan van Rees zijn terug met een nieuw seizoen van Foute vrienden, het programma waarin ze elkaar de meest vreselijke opdrachten geven. Televizier sprak met Pepijn Gunneweg.

Voor wie Foute vrienden niet kent, het gaat ongeveer als volgt: Om beurten krijgt één van de mannen een oortje in en moet hij precies doen wat hij krijgt ingefluisterd door de drie anderen. Weigert één van de een opdracht en verliest hij de aflevering, dan staat er een nóg gênantere straf te wachten. Pepijn Gunneweg (voor op de foto) vertelt.

Wat was in het eerste seizoen het ergste wat je hebt gedaan?

„Het hele eerste seizoen was verschrikkelijk. Het was een hel. Maar het allerergste vond ik toen ik straf kreeg. Ik kreeg toen de keuze: iets aflikken zoals een rauwe vis, of een kledingstuk uittrekken dat vervolgens in de shredder verdween. Wildvreemde mensen op plekken aanraken waar je dat niet wil was trouwens ook geen pretje. Het mooie aan dit programma is natuurlijk dat je je vrienden mag terugpakken.”

En dit dit tweede seizoen?

„We hebben zoveel verschillende dingen gedaan. Golfles geven terwijl we alle vier totaal niet kunnen golfen, we hebben opticiens gespeeld, bonbons verkocht, in een doe het zelf zaak gewerkt en in een hotel.”

Willen al die bedrijven waar jullie opnamen maken, meewerken?

„Niet altijd, omdat hun imago eventueel schade kan oplopen, maar gelukkig zijn er veel bedrijven die het programma kennen en graag mee willen werken.”

Bedenken jullie alle opdrachten zelf?

„We schrijven alles zelf ja. Nee, we hebben nooit een tekort aan inspiratie. Toen we een scène opnamen in een dierenwinkel hadden we wel 100.000 grappen bedacht. En we improviseren veel. Als iemand al aan de opdracht bezig is, komt er van alles boven en dat zijn vaak de leukste teksten. Het mooiste vind ik dat je geen idee hebt wat er op een dag allemaal staat te gebeuren.”

De jongens van Streetlab moesten voor het nieuwe seizoen uitwijken naar het buitenland omdat ze herkend werden. Hebben jullie daar al last van?

„Je merkt dat het iets lastiger wordt, omdat het programma best door veel mensen gezien is. Gelukkig zijn er nog veel plekken waar we redelijk goed terecht kunnen. Vooral ver buiten de randstad omdat die mensen niet verwachten dat een tv-programma helemaal daar komt. En een niet voor de hand liggende doelgroep, zoals ouderen, werkt ook goed.”

Haat je je foute vrienden al omdat ze je zoveel vreselijke dingen hebben laten doen?

„Ik denk dat we sinds het programma nog betere vrienden geworden zijn omdat we zo veel hebben gelachen samen. En we doen het natuurlijk niet om elkaar kapot te maken. Er zit altijd liefde achter.”

Foute Vrienden, vanaf donderdag 10 november, wekelijks om 21.55 uur, bij RTL 5

Meer over