Piano

Pers valt stil tijdens eerste repetitie Duncan Laurence

7 Mei 2019 14:41 | amusement | Door Irma Tomas

© Avrotros
Duncan Laurence heeft indruk gemaakt op de aanwezige pers tijdens zijn eerste repetitie op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv.

Rond 14 uur dinsdagmiddag betrad Duncan Laurence voor het eerst het podium van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Onder meer de Franse website eurovoix.com schrijft dat het hele perscentrum stil werd toen de gedoodverfde nummer 1 het podium betrad.

Piano

De Nederlandse zanger nam vervolgens plaats achter een piano en bleef daar het hele optreden achter zitten, terwijl hij zijn hit Arcade ten gehore bracht. Het podium is op een grote witte lamp boven de zanger na, verder leeg en de lichten zijn gedimd.

Discussie

Op twitter discussiëren songfestivalkenners ondertussen uitgebreid over het optreden van Laurence. Maurice Wijnen schrijft: “Internationale reacties op 1e repetitie zeer wisselend van ‘winnaar’ tot ‘grote teleurstelling’. Ik denk dat keuze #duncanlaurence aan de piano te laten zitten een slimme is, want dat helpt zijn vocale focus.” Journalist Lammert de Bruin is het daar niet mee eens. Hij zegt: “Neemt wel iets van de kwetsbaarheid in zijn performance weg.” Wijnen: “Ja dat kan. Maar voor een minder ervaren stage performer is dit verstandig.”

Prachtig camerawerk

“Duncan Laurence klinkt fantastisch tijdens zijn eerste repetitie. Prachtige camera shots ook. “, schrijft wiwiblogs, een van de grootste internationale Songfestivalweblogs. De blogger heeft ook nog een verbeterpunt: “Het mag allemaal wel wat strakker. “

Nummer 1

Direct na het optreden is Laurence opnieuw gestegen bij de bookmakers. Hij staat nog steeds op nummer 1, maar een grotere groep mensen heeft zijn geld nu op winst voor Nederland gezet.

Bij De Wereld Draait Door zong Duncan zijn arcade ook al eens vanachter een piano. Bekijk dat fragment hieronder:

 

Meer over