Alleen een zak geld

Peter Gillis laat vakantiepark-imperium niet na aan kinderen

9 maart 2021 10:14 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS 6
Peter Gillis is trots op zijn familie én zijn elf vakantieparken. Maar de ondernemer heeft slecht nieuws voor zijn kroost: als hij met pensioen gaat, moeten ze op zoek naar ander werk.

In een interview met het AD onthult Peters zoon Mark Gillis dat Peter niet wil dat hij, zijn broer Ruud of zus Inge het familiebedrijf overnemen. 

Zak geld

Mark werkt nu met veel plezier als operationeel manager van zeven van de elf parken die te zien zijn in Massa is kassa. Maar hij weet al jaren dat hij zichzelf nooit eigenaar zal noemen: "Je kunt ook nooit elf parken verdelen onder ons drieën. Iedereen wil Prinsenmeer omdat we hier geboren en misschien ook wel verwekt zijn. Ons pap zegt dat je wel een zak met geld kunt verdelen. Met je familie moet je wandelen, niet handelen is ons motto."

Familievetes

Peter nam dit besluit om een nieuwe familievete te voorkomen. Zelf lag hij met zijn eigen broer en zus in de clinch toen ze jaren geleden het eerste park, Strandbad Oostappen, begonnen. "Wij zijn in de loop der jaren aan dat besluit gewend geraakt", aldus Mark die zeker weet dat hij in de handel blijft: "Dat zit in ons bloed. Bij ons is alles te koop, op de jukeboxen van ons pa na dan."

Over een eventueel derde seizoen van Massa is kassa zijn momenteel nog geen besprekingen gaande.

Meer over