Peter Heerschop over 24 uur met…

11 December 2016 14:36 | amusement | Door Televizier

Peter Heerschop maakt voor KPN Presenteert een reeks van 24 uur met… met sporters. Hij bracht o.a. een etmaal door met hockeyster Ellen Hoog, ex-voetballer Pierre van Hooijdonk en schaatster Jorien ter Mors. De serie start met surfer Dorian van Rijsselberghe.

Je volgt bij 24 uur met… Wilfried de Jong en Theo Maassen op. Dat zijn niet de minsten. Geeft dat druk?

„Zij zijn hartstikke goed, maar ik heb niet de behoefte mezelf te vergelijken. Ik doe het helemaal op m’n eigen manier. Maar natuurlijk ben ik wel door ze beïnvloed. Toen mijn eerste uitzending van 24 uur met… met Dorian van Rijsselberghe terugzag, zag ik veel gelijkenissen. Gelukkig zouden Theo en Wilfried nooit zeggen dat ik het slecht gedaan heb, daar zijn ze veel te liefdevol voor.”

Wat voor gelijkenissen zag je?

„Ten eerste is het dezelfde ruimte als waar de eerdere seizoenen zijn opgenomen, Het ziet er dus hetzelfde uit. Ten tweede zie ik soms dezelfde aanpak en hoor ik af en toe dezelfde toon”. Ik ben gewoon meer beinvloed dan ik dacht.

Jij hebt wel veel meer accessoires bij je dan je voorgangers.

„Dat komt omdat ik sporters te gast heb en die kunnen niet lang stilzitten. Daar moet de hele tijd wat gebeuren. En vervolgens zijn ze dan weer bereid om iets te vertellen.”

Had je van tevoren nog de angst dat je die 24 uur niet vol zou krijgen?

„Ik heb daar twee weken bijna wakker van gelegen. Dan stelde ik me voor dat we na 2 uur wel waren uitgepraat. Daarna kun je nog iets doen zoals een balletje trappen of een visje bakken en dan is het klaar. Maar in de praktijk was dat totaal anders. Je heb totaal geen tijdsbesef. Achteraf bleek dat ik tot kwart over 4 ’s nachts had zitten praten met Dorian terwijl ik dacht dat het pas een uur of 11 was. En toen we de volgende dag klaar waren hadden we best nog wel zin om ergens iets te gaan drinken om nog even na te praten. En dat geldt voor alle gasten. Het is lang, maar het gaat vanzelf.”

Terwijl sporters over het algemeen toch niet de meest spraakzame types zijn.

„Al mijn gasten hebben een heel bijzonder verhaal maar daar wordt nooit naar gevraagd bij normale interviews. Dat verhaal komt pas als je er veel tijd in steekt. Ze hebben zoveel weg moeten stoppen om de top te halen. Daarom wilde ik het per se met sporters doen. Ik wist zeker dat ze supergoeie verhalen hadden.”

En waren de sporters die je nu spreekt ook degenen die je echt wilde?

„Ik heb wel 100 namen in m’n hoofd, en deze zaten er zeker bij. Het was zo mooi om te doen, ik heb echt de kans gekregen deze mensen te leren kennen.”

Vanaf 11 december elke zondag om 20.30 uur 24 uur met via kanaal 18 & on demand

Meer over