My precious

Peter Jackson werkt aan Lord of the Rings-serie

6 april 2018 15:30 | amusement | Door Televizier

© (c) 2003 New Line Productions Inc.
Peter Jackson regisseerde de Oscarwinnende Lord of the rings-trilogie. Sinds Amazon bekendmaakte dat er een serie over de verhalen in Midden-aarde komt, hoopten fans dat Jackson opnieuw bij het project betrokken wordt. Dat is het geval.

Jackson werkt volgens The Hollywood Reporter niet als regisseur aan de reeks, hij is de producent van de splinternieuwe Lord of the rings-serie. Dat betekent dat hij een behoorlijke vinger in de pap heeft. Jackson kennende zet hij alles op alles om van de reeks een groter succes te maken dan Game of thrones.

1 miljard dollar

Een succesvollere fantasieserie dan Game of thrones lijkt onhaalbaar, tot je ziet hoeveel geld Amazon Prime in de Lord of the rings-reeks pompt. De wereldwijde rechten werden voor 250 miljoen dollar gekocht. Daarbovenop pompt de streamingdienst nog eens 1 miljard dollar in de productie. Dat is veelbelovend!

Lord of the Rings

De grote bedragen klinken hoopgevend, maar hoe maak je een succesvolle serie van een van de populairste films aller tijden? Vrijwel iedereen kent het verhaal immers al. Nou, daar is rekening mee gehouden. De nieuwe serie wordt geen herhaling van zetten, maar speelt zich af voor de gebeurtenissen in The fellowship of the ring, de eerste Lord of the rings-film. De deal die Amazon heeft gesloten behelst ook eventuele spin-offs.

Lees ook: Amazon wil een tv-serie van Lord of the Rings maken

Meer over