Peter Jan Rens hoopt op comeback met Sterren Springen

5 maart 2014 10:43 | amusement | Door Televizier

Peter Jan Rens springt ook van de duikplank bij het programma Sterren Springen. De presentator hoopt hiermee weer vol in de picture te komen op televisie.

De voormalig presentator kwam de laatste jaren vaak negatief in beeld en is daar een beetje klaar mee. “Eindelijk weer eens positief in het nieuws”, laat hij weten aan De Telegraaf.

Opgeven

Hij heeft zichzelf niet opgegeven voor het SBS6-programma. "Mijn vriendin Virginia had me opgegeven. Ze deelde me mee: 'Je doet mee.' En ja, dan ben ik zo'n type dat gedwee volgt, haha." Hij vervolgt: "Ik vind het een intrigerend programma. Of misschien is bizar beter, want er valt niets te faken. Je doet het goed of niet. Daarbij moet ik ook nog zorgen dat ik mijn hoogtevrees onder controle krijg. Daarvan heb ik al een paar nachten wakker gelegen."

Meneer Kaktus

Eind jaren 80 werd Rens bekend met De Grote Meneer Kaktusshow. Een comeback lijkt Peter Jan erg leuk, maar hij beseft wel dat alles tegenwoordig anders is. “De tv is niet meer zoals vroeger.”

Marijke Helwegen

Naast Peter Jan Rens zal ook Marijke Helwegen als een duifje naar beneden proberen te vliegen. De geruchten waren er al, maar nu is bevestigd dat de chirurgiekoningin meedoet. Ze is er zelf enthousiast over: “Dit is mijn kans om een wetenschappelijk onderzoekje te doen, wat gebeurt er als ik van een duikplank het water in ga? Ik spring als een jong geitje, heel elegant. Mijn sprongen zijn geïnspireerd op dieren en Disney-figuurtjes.”

Matsoe Matsoe

Ook Joey Spaan, beter bekend als Matsoe Matsoe uit Oh Oh Cherso doet mee aan Sterren Springen. "Ik heb gesmeekt om mee te doen. De eerste training zit erop en de coach zei dat ik snel leerde. Ik heb tijd vrij gemaakt om minimaal drie keer in de week te trainen voor Sterren Springen.”

Andere namen die al eerder bekend werden gemaakt zijn die van Andy, Melisa, Koen Verweij en Britt Dekker.

 

Meer over