Bedankt

Peter R. de Vries weigert vaste rol in Crime Desk

6 Januari 2021 09:59 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

Peter R. de Vries is door collega John van den Heuvel benaderd voor een rol in het nieuwe programma Crime Desk. De misdaadjournalist heeft echter bedankt voor de eer.

"In eerste instantie was hij enthousiast, maar daarna haakte hij af. Ook na een gesprek met RTL waarin hem werd aangeboden om een van de vaste gezichten van het programma te worden", zegt Van den Heuvel in gesprek met Panorama. De precieze reden voor de weigering van De Vries geeft Van den Heuvel niet prijs.

Talenten

De Telegraaf-journalist is van mening dat Crime Desk ook een succes kan worden zonder de inbreng van Peter. "Peter behoort nog steeds tot de top van de Nederlandse misdaadjournalistiek, maar er staan inmiddels ook nieuwe talenten op. Ik heb dus niet het idee dat Crime Desk niet het gewenste niveau kan halen omdat Peter niet meedoet."

Marieke Elsinga

Naast Van den Heuvel werken onder anderen de misdaadjournalisten Mick van Wely, Kees van der Spek, Thijs Zeeman, programmamaker Ewout Genemans en rechtbankverslaggever Saskia Belleman mee aan het programma. De presentatie is in handen van Marieke Elsinga

Crime Desk is vanaf maandag 11 januari om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Meer over