Naar Amerikaans voorbeeld

Peter van der Vorst wil ontbijtshow op RTL

22 mei 2019 14:57 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Peter van der Vorst heeft een grote droom voor RTL. Hij wil een ontbijtshow à la Amerikaans voorbeeld. Met Jan de Hoop in een hoofdrol!

Peter van der Vorst vertelde over zijn ambitie op AllOut, een mediafestival in Amsterdam. Op Frank.news staat te lezen wat Peter van der Vorst van plan is. Hij wil graag een ontbijtshow tussen 7 en 9 uur 's ochtends, zo eentje waar ze er in Amerika talloze van hebben. En Van der Vorst klinkt vastbesloten: „Dan zeggen ze: daar kun je geen geld mee verdienen. Ik maak er mijn persoonlijke missie van om de komende jaren te bewijzen dat dat wel mogelijk is.”

Jan de Hoop

Als het aan de nieuwe programmadirecteur ligt, speelt good old Jan de Hoop een hoofdrol in die ontbijtshow. Jan is de langst zittende presentator van RTL, maar de ontbijtnieuwslezer is nog lang niet versleten en zou goed passen in een rol waar hij behalve het nieuws ook voor wat entertainment mag zorgen. 

Beau van Erven Dorens

Van der Vorst vertelde ook dat een van zijn eerste daden na zijn aanstelling als programmadirecteur een telefoontje naar Beau van Erven Dorens was met de vraag of hij de latenight talkshow voor zijn rekening wilde nemen. „Het word een programma om te lachen, met kritische interviews en met een beetje ontroering Typisch Beau: op en soms over het randje.”

 

Meer over