Barry Paf

Petitie 100% NL: Davina Michelle moet naar het Eurovisie Songfestival

22 mei 2019 16:06 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Half Nederland moet nog bijkomen van de winst van Duncan Laurence bij het Eurovisie Songfestival, toch is dj Barry Paf van 100% NL al een petitie begonnen voor volgend jaar. Hij vindt dat Davina Michelle volgend jaar Nederland moet vertegenwoordigen.

„Nu het spektakel naar Nederland komt, betekent dit ook dat de opvolger van Duncan Laurence volgend jaar automatisch in de finaleronde staat”, zo zegt Barry. „Als we kijken naar dé artiest van het afgelopen jaar, dan heeft iedereen het unaniem over de doorbraak van Davina Michelle. Eigenlijk moeten we dit gewoon met zijn allen in werking gaan zetten, om Davina Michelle en Avrotros zo ver te krijgen dat Davina Michelle volgend jaar op het podium staat”.

Eerder gevraagd

Het is niet de eerste keer dat de naam van Davina van de superhit Duurt te lang en het Songfestival in een zin worden genoemd. Avrotros benaderde Davina al voordat Duncan zich meldde met zijn winnende liedje. Maar toen wees de 23-jarige Avrotros nog af. Ze wilde eerst uitvinden wat voor artieste ze eigenlijk is. 

Ondankbaar 

Het is nog maar de vraag of ze zichzelf volgend jaar al wel heeft gevonden. Bovendien is het een ondankbare taak om volgend jaar voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival te gaan. De kans dat we weer winnen is nu minimaal. De laatste keer dat een land twee keer achter elkaar het liedjesfestijn won, was in 1992 en 1993 met Ierland. Dat was met nummers die niet echt meer vooraan in het collectief geheugen liggen. In 1992 was het Linda Martin met Why me? en een jaar later Niamh Kavanagh met In your eyes

De petitie om Davina Michelle naar het Eurovisie Songfestival te krijgen kun je hier tekenen.  

Meer over