Spaghettirellen en Andy Warhol

Philip Freriks reist in nieuw programma terug naar de jaren 60

7 december 2022 15:06 | amusement | Door Esther Hut

© Omroep MAX

Philip Freriks heeft naast het nieuwe seizoen van De Slimste Mens nog een bijzondere klus te pakken. Hij reist in het nieuwe programma In de voetsporen van de jaren ‘60 terug in de tijd en blikt met verschillende gasten terug op een periode van ongekende welvaart, met hogere lonen en meer vrijheid.

Zo gaat de presentator in gesprek met verschillende mensen die de jaren zestig net als hij hebben meegemaakt en met weemoed erop terugkijken.

Spaghettirellen

In de eerste aflevering gaat Philip samen met popart kunstenaar Woody van Amen terug naar de wilde feesten in New York. Vertelt Italiaanse gastarbeider Salvatore Ierna over de spaghettirellen in Oldenzaal. En is de presentator op bezoek in Berlijn bij de Joodse Jalda Rebling die Nederland juist heeft ontvlucht om haar geluk te zoeken in Oost-Duitsland.

De Beat van de Jaren '60

Naast de zes afleveringen van In de Voetsporen van de Jaren ’60 is Philip ook te zien in de zesdelige reeks De Beat van de Jaren '60. In deze afleveringen van ongeveer 10 minuten gaat de presentator in gesprek met zes gasten uit de wereld van kunst, wetenschap en journalistiek over de muziek uit die periode. Deze serie is te zien vanaf 7 januari op NPO 2 extra.

In de Voetsporen van de Jaren ’60 is te zien vanaf zaterdag 7 januari om 20:35 uur bij MAX op NPO 2.

Meer over