Omroep MAX

Piet Paulusma naar NPO 1!

9 december 2019 13:11 | amusement | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
Nederland hoeft het niet lang te doen zonder Piet Paulusma. De bekendste weerman van Nederland gaat in het nieuwe jaar bij Omroep MAX aan de slag!

Dat blijkt uit de programmagegevens van de Publieke Omroep. Hij is op 1 januari al voor het eerst te zien op het eerste net. Piet Paulusma was al sinds begin dit jaar in onderhandeling met Jan Slagter van Omroep Max. Na het ontslag van Piet bij SBS6 wilde Jan hem graag inlijven bij zijn eigen omroep, maar Piet wilde iets meer salaris dan Jan hem kon geven.

Niet waar

Zelfs vorige week beweerde Piet nog in de talkshow van Jeroen Pauw dat de deal met Omroep MAX nog niet rond was, maar dat was dus niet helemaal waar. Hoe dan ook: Piets weerbericht is in het nieuwe jaar vanaf 1 januari iedere werkdag om 17.55 uur te zien op NPO 1. Behalve op 1 januari, dan om 17.05 uur. Piet gaat zo ongeveer hetzelfde doen als hij al deed op SBS6: het land door en op locatie het weer presenteren. 

Piet Paulusma werd begin dit jaar na 23 jaar aan de kant gezet door SBS6. Hij presenteert zijn laatste weerbericht daar op 30 december. 

Meer over