Pieter Jan Hagens: Zeilen is groot cadeau

Pieter Jan Hagens, onder meer bekend als presentator van Buitenhof, gaat een andere invulling geven aan zijn leven. Eerder werd al bekend dat Jort Kelder het presentatiestokje van hem overneemt en dat Pieter Jan een avontuur aangaat.

In een interview met het AD doet hij uitgebreid zijn verhaal. Hij gaat samen met zijn vrouw zeilen naar Suriname voor een periode van veertien maanden.

Lees ook: Jort Kelder nieuwe presentator Buitenhof

Veel lezen

Het kriebelde al langer bij de voormalig presentator van Wie is de Mol?. "Ik ben ooit begonnen met het lezen van verhalen van zeezeilers naar verre oorden. Daar kon ik niet zo goed meer mee ophouden en ja, op een gegeven moment heb je een hele boekenkast vol. Dan ga je er langzaam aan denken om dat zelf ook eens te doen", zo zegt hij.

AVROTROS

Pieter Jan is erg blij dat zijn werkgever AVROTROS wilde meewerken aan zijn droom. "Het was een gewone contractbespreking met de directeuren Eric van Stade en Remco van Leen, die nu SBS 6 zit. Ik dacht: ach, ik kan 'm in ieder geval stellen, die vraag. Of ik weg kon voor een jaar. Tot mijn grote verbazing zeiden ze: dat is te regelen. Dat voelde als een groot cadeau", aldus de man die eerder ook voor de camera verscheen van programma's als EenVandaag en Netwerk.

Huwelijk op de proef

De vraag bij dit soort avonturen is natuurlijk of het huwelijk standhoudt, zo samen op zo'n bootje. "Haha, die vraag heb ik vaker gehoord. Dat je op zo’n bootje geen kant op kunt, maar dit is waar ik me het minste zorgen over maak. Renske en ik hebben afgesproken dat we het doen zolang we het allebei leuk vinden."

Meer over: