Politie rukt uit vanwege BNN-serie Smeris

De BNN-serie Smeris heeft voor flink wat commotie gezorgd in Tilburg. De politie moest hierdoor uiteindelijk tot vijf keer toe uitrukken.

De Tilburgse politie kwam vijf keer in actie, omdat er melding werden gemaakt van schoten. Deze bleken bij de opnames van de nieuwe BNN-politieserie Smeris vandaan te komen.

Een woordvoerster van de politie laat weten dat er meldingen vanuit de hele stad binnenkwamen. Hier werd telkens serieus op gereageerd, omdat er intern niet goed was gecommuniceerd dat er opnames plaatsvonden.

Jeroen van Koningsbrugge

Smeris is een misdaadserie over de rechercheurs Theo (Jeroen van Koningsbrugge) en Willem (Dennis van de Ven). Hun persoonlijkheden liggen ver uit elkaar, maar ze moeten toch proberen samen te werken.

Dat is dus totaal iets anders dan de sketchshows Neonletters en Draadstaal die de heren eerder samen maakten. Van Koningsbrugge zegt over Smeris: "Het is echt drama. Iedereen gaat waarschijnlijk dus iets anders verwachten bij ons tweeën. Mijn personage is rouwdouwerig. Die gaat wel stevig te keer.”

Maatregelen

De opnames van de serie begonnen eind augustus en duren nog tot half januari. De politie laat weten maatregelen te nemen om verwarring voortaan te voorkomen.

Reageren