Pop- en klassieke muziek in Tijl B op volle toeren

9 februari 2017 13:33 | amusement | Door Televizier

Ali B krijgt concurrentie van Tijl B. In het nieuwe tv-programma Tijl B op volle toeren brengt Tijl artiesten uit de pop- en klassieke muziekwereld samen. 

Topartiesten uit deze twee werelden stappen uit hun comfortzone en leren de muziek kennen die mijlenver van hen vandaan ligt. Muziekliefhebber Tijl Beckand brengt de muzikanten bij elkaar en daagt ze uit een eigen versie van het muziekstuk van de ander te maken.

Concertzaal en feesttent

In de eerste aflevering staan André Hazes jr. en operazangeres Maria Fiselier tegenover elkaar. André schrikt zich dood als hij hoort hoelang de operavoorstelling in Amsterdam duurt. Vijf uur zingen is niet niks André. Ook Maria weet niet wat ze meemaakt in de feesttent van Veenhuizen. In het Koninklijk Concertgebouw wordt vast niet elke avond met bier gesmeten. 

Jeroen van der Boom

Ook meidengroep OG3NE en bariton Thomas Oliemans wagen zich in elkaars genre. Jeroen van der Boom neemt het in zijn eentje op tegen het Nederlands Blazers Ensemble. Violiste Rosanne Philippens verdiept zich in de housemuziek van dj-duo Showtek.

Ali B op volle toeren

Het programma van Tijl lijkt verdraaid veel op Ali B op volle toeren. Ali B brengt elke uitzending een bevriende rapper of R&B-zanger in contact met een Nederlandstalig artiest. Zo zong Danny de Munk zijn eigen versie van Tuig van de Richel van rapper Lil’ Kleine.

Het origineel van Lil’ Kleine

 

Tijl B op volle toeren is vanaf 23 maart te zien op NPO2 

Meer over