Pop Izzy maakt jury SBS 6-show Popster compleet

Henkjan Smits en Georgina Verbaan krijgen in de nieuwe poppentalentenjacht Popster een opvallende collega. Niet Maurice Wijnen of Jerney Kaagman, maar een pop: Miss Izzy.

Izzy stelt zich voor in een videobericht en hiermee is de jury van Popster compleet. Eerder maakte SBS 6 nog bekend dat er met een jurylid uit het buitenland werd gesproken. Mogelijk zijn die gesprekken op niets uitgelopen. Het kan ook dat Miss Izzy dat buitenlandse jurylid is, maar ze spreekt in de video wel Nederlands.

Popster

In Popster zoeken Henkjan, Georgina en Izzy naar de leukste poppenact van Nederland. Er komen allerlei soorten poppen voorbij: handpoppen, vingerpoppen, poppen op een stokje, marionetten. Georgina beoordeelt de poppenspelers op hun acteerkunsten, terwijl Henkjan kijkt of ze kunnen entertainen. Miss Izzy laat in de videoboodschap weten dat ze in de jury zit omdat ze een pop is en omdat ze een uitgesproken mening heeft. We zijn benieuwd...

Henkjan Smits

Henkjan Smits is al een tijdje niet te zien geweest op tv. Hij werd bekend als jurylid in Idols en X Factor op RTL 4. In 2007 stapte hij over naar SBS 6, waar hij in de jury zat bij So You Wannabe A Popstar, Holland's Got Talent en Popstars. Ook presenteerde hij programma's als Het Beste Idee Van Nederland en De Nieuwe Uri Geller. In 2012 vertrok Henkjan bij SBS. Hij gaf de afgelopen jaren bedrijfstrainingen en workshops. Nu is hij dus terug als jurylid.

Georgina Verbaan

Zo veel als Henkjan heeft gejureerd, zo weinig heeft Georgina dat gedaan. Ze brak door als Hedwig in GTST en werd daarna een veelgevraagd actrice in series als Floor Faber en 't Schaep Met De 5 Pooten. In 2004 was Georgina al eens gastjurylid bij het Nationaal Songfestival, maar verder heeft ze nog geen jureer-ervaring.

Miss Izzy

Miss Izzy is net als Georgina nieuw in de jurywereld. Ze is niet de eerste pop in een jury, want in de jaren 90 gaf poppenstier Bulletje commentaar in de Mini-playbackshow van Henny Huisman. Bulletje was een creatie van poppenspeler Aad Peters.

Kim-Lian

Kim-Lian van der Meij zal Popster presenteren, bijgestaan door André van Duin als Meneer Wijdbeens. Oorspronkelijk zou Beau van Erven Dorens de show presenteren. John de Mol, producent van Popster, vroeg Beau persoonlijk daarvoor, live op tv. Maar Beau is toch vervangen door zijn Shownieuws-collega Kim-Lian.

Popster is vanaf 13 maart te zien op SBS 6.

Lees ook: Henkjan Smits maakt zijn tv-comeback in Popster en Georgina probeert van haar poppenangst af te komen.

Reageren