Popster-jurylid Miss Izzy bespeeld door cabaretière Lenette van Dongen

Miss Izzy, het derde jurylid van Popster, wordt bespeeld door Lenette van Dongen. Zij zal plaatsnemen naast Henkjan Smits en Georgina Verbaan, maar dan onder de jurydesk.

Glamourpop Miss Izzy gaat jureren in de talentenjacht voor poppenacts, zo werd vorige week al bekend. Nu weten we dus ook wie Izzy bedient.

Lenette van Dongen

Lenette zorgt voor Miss Izzy’s stem, haar karakter en al haar bewegingen. Dat doet ze allemaal van onder de jurydesk. “Ik heb daar een hele cockpit met schermen, airco’s, microfoons, je kan ’t zo gek niet bedenken,” vertelt ze. Lenette is geen poppenspeler van origine: “In een korte tijd doe ik alles wat ik nog nooit heb gedaan en juist dat vind ik fantastisch! Poppenspelen, een hoog poppenstemmetje opzetten en snel en scherp reageren. Dat poppenspelen een vak is wist ik al, maar ik kom er nu echt achter. 

Miss Izzy

Miss Izzy en Lenette zijn volgens SBS6 beste vriendinnen geworden. Lenette vertelt over haar poppen-alter ego: “Het is een diva en ze heeft furore gemaakt in Amerika. Avond aan avond treedt ze op en omdat ze een pop is, is ze gevraagd om haar mening te geven in de zoektocht naar de allerleukste poppenacts. Ze heeft wel heel eigenwijze trekjes en alles moet altijd om Izzy draaien.” Lenette is wel opgewassen tegen Izzy: “Ze heeft inmiddels wel door dat ze zonder mij geen woord kan uitbrengen dus dat heb ik altijd achter de hand als ze lastig wordt… Haha.” 

Popster

Popster is een talentenjacht voor poppenspelers. De show wordt gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij en Meneer Wijdbeens, een typetje van André van Duin, en is vanaf vrijdag 13 maart om 20.30 uur te zien op SBS6. Popster zal het opnemen tegen politieserie Witse en een André Rieu-docusoap op NPO1 en tegen De TV Kantine en Alles Mag Op Vrijdag op RTL4. SBS6 trekt alles uit de kast, maar de nieuwe talentenjacht zal het dus wel moeilijk krijgen in de strijd om de kijker.

Lees ook: Henkjan Smits maakt na drie jaar zijn tv-comeback in Popster.

Bekijk hieronder de videoboodschap waarin Miss Izzy zich voorstelde:

Reageren