In een nieuw jasje

Populaire natuurquiz Waku Waku dit najaar terug op de buis

6 juli 2022 13:00 | amusement | Door Esther Hut

© Lieke Romeijn

De populaire dieren- en natuurquiz Waku Waku keert in oktober terug op de Nederlandse televisie. De quiz is in een nieuw jasje gestoken, maar we zien ook vertrouwde elementen terug.

Zo strijden bekende Nederlanders weer tegen elkaar en moeten ze vragen beantwoorden aan de hand van filmpjes en voorwerpen. Hiermee kunnen ze aapjes verdienen en spelen ze voor een zelfgekozen goed dierendoel.

Finaleweek

De winnaar van de aflevering wint een geldbedrag om te doneren aan een goed doel. Aan het eind van de week is er één weekwinnaar die zal terugkeren in de finaleweek.

“Grappige dierenfilmpjes en boeiende dierenweetjes zijn op sociale media zoals TikTok en Instagram populairder dan ooit. Dat maakt Waku Waku van alle tijden,” laat producent Concept Street weten.

Twee miljoen kijkers

Vorig jaar werd door de producent al gehoopt op een terugkeer van het populaire programma. In de hoogtijdagen trok Waku Waku bij de KRO maar liefst twee miljoen kijkers per week. Presentator Rob Fruithof stond aan de wieg van het succes, in latere jaren namen Sybrand Niessen en Paula Udondek het stokje over.

Sosha Duysker zal nu de presentatie voor haar rekening nemen. Waku Waku is vanaf maandag 17 oktober dagelijks te zien om 18:25 uur NPO3.

Meer over