Roadtrip maken

Presentator bekend van nieuw RTL-programma Bestemming X

6 oktober 2023 10:54 | amusement | Door Marjolein Vos

© VTM
Acteren, regisseren, op pad met acht jongeren en Walid Benmbarek door Zwitserland en nu een nieuw RTL 4-programma presenteren. Nasrdin Dchar zit verre van stil momenteel. Op dit moment is hij op een onbekende bestemming in Europa voor een uit België overgenomen format genaamd Bestemming X.

In een interview met AD vertelt Nasrdin over het programma.

België

De acteur en regisseur werd eerder dit jaar gevraagd door RTL om eens naar de Belgische versie te kijken. "Een adventure-realityachtig programma. En eerlijk, het pakte me. Vanaf de eerste seconde was ik hooked." 

Concept

In het programma stappen tien onbekende kandidaten in een geblindeerde bus. Ze maken een roadtrip door Europa. Naast hun vervoermiddel is het ook hun tijdelijke verblijf. "Ze weten niet waar ze naartoe rijden, maar kunnen door spellen en opdrachten onderweg aanwijzingen en hints winnen. Het doel is om op bestemming X te komen. Aan het einde van elke aflevering moeten de kandidaten inschatten waar ze zijn."

Elimineren

Volgens Nasrdin moeten er ook mensen naar huis. "Degene die het verst afzit van de locatie waar ze zich op dat moment bevinden, valt af. Overigens is niet alles wat het lijkt. Ze kunnen ook misleid worden." Voormalig omroepbestuurder en kijkcijferkoningin Tina Nijkamp gaf eerder al aan enthousiast te zijn over het format. "Het is een beetje Wie is de Mol-achtig met allerlei opdrachten." Zij zette toen in op Gerard Joling als presentator van dit nieuwe format.

Meer over