Talentenjacht

Frits Sissing ligt niet wakker van teleurstellingen in Op zoek naar Maria

19 februari 2021 16:10 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Elvin Boer

Zondag gaat Op zoek naar Maria van start bij AVROTROS. Presentator Frits Sissing kijkt uit naar de talentenjacht waarin wordt gezocht naar musicaltalent.

Sissing kennen we als zachtaardige presentator van de Musical Awards, Maestro of Tussen kunst & kitch, maar de 57-jarige Groninger kan naar eigen zeggen bikkelhard zijn. Hij zit er dan ook niet mee om kandidaten aan Op zoek naar Maria teleur te stellen.

Hoofdrol

"Er kan er maar één de hoofdrol hebben, en dat weet je. Dus als ik daarvan wakker zou liggen, zou ik dit programma niet kunnen presenteren”, zegt Sissing in Volgspot op NPO Radio 5. Ook geeft hij aan dat niet alleen de winnaar er beter van wordt. "Dat hebben we ook in de vorige series gezien, dat ook minimaal de nummers twee en drie in het theater te zien blijven."

Jury 

In Op zoek naar Maria staat de hoofdrol in The Sound of Music op het spel. De tien kandidaten worden beoordeelt door vier juryleden, te weten Pia Douwes (voorzitter), Jamai Loman, Richard Groenendijk en Carline Brouwer. De kijker bepaalt wie in een zogenoemde sing-off moeten uitmaken wie niet afvalt in die aflevering.

Op zoek naar 

Op zoek naar Maria volgt tien jaar na dato Op zoek naar Zorro op als musicaltalentenjacht. De reeks begon in 2007 met de zoektocht naar Evita, waarna Brigitte Heitzer er met de prijs vandoor ging. Noortje Herlaar won de rol van Mary Poppins en Freek Bartels, die binnenkort Jezus speelt in The Passion, was de beste in de talentenjacht Op zoek naar Joseph. 

Op zoek naar Maria is vanaf zondag 21 februari zeven weken lang om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Meer over