Al spannend genoeg...

Presentator Rik van de Westelaken weet identiteit Mol niet

2 januari 2019 08:47 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS
Over een paar dagen begint het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? Presentator Rik van de Westelaken wilde als opvolger van Art Rooijakkers de identiteit van de mol niet weten.

"Er is mij veel aan gelegen dat het een mooi seizoen gaat worden. Daarom wilde ik, geheel tegen mijn natuur in, niet van tevoren weten wie de mol is. Het is al spannend genoeg", vertelt Rik in De Telegraaf.

Volledige focus op opdrachten

"Na het vertrek van Art ben ik als presentator vrij laat in het voorbereidingstraject gestapt. Omdat alles nieuw voor mij was en ik bang was dat ik op een bepaalde, opvallende manier, naar de mol zou kijken, leek het mij beter dat ook ik zijn of haar identiteit niet kende. Zo kon ik mij volledig focussen op de opdrachten van de kandidaten en de executies", vervolgt de 47-jarige Vlaardinger.

'Vooral mezelf zijn' 

Wie is de Mol? is vanaf zaterdag te zien en speelt zich af in Colombia. Van de Westelaken hoopt eenzelfde prestatie neer te zetten als zijn voorganger, maar dan wel op zijn eigen manier. "Ik wil de fans niet teleurstellen. Met Art heb ik het erover gehad, hij raadde me aan vooral mezelf te zijn in deze rol."

Meer over