Geen concessies

Presentator Rik van de Westelaken zou graag WIDM-kandidaat zijn

3 januari 2021 10:07 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS
Zaterdagavond ging het 21e seizoen van Wie is de Mol? van start. Presentator Rik van de Westelaken praatte het geheel weer aan elkaar, maar het liefst had hij aan de andere kant gestaan.

“Ik had dit jaar graag kandidaat willen zijn”, zegt Rik in gesprek met NU.nl. “Als ik naar de afleveringen kijk, voelt het niet alsof we concessies hebben moeten doen.”

Protocol

3.117.000 liefhebbers zagen de van het nieuwe seizoen die er vanwege het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen haast niet had geweest. "We hebben van tevoren tegen elkaar gezegd: we maken alleen een nieuw seizoen als het veilig en verantwoord is. Daar hebben we een speciaal protocol voor ontwikkeld, dat vergelijkbaar is met de maatregelen die gelden voor het maken van speelfilms en tv-series in coronatijd. Dus de kandidaten en crew zijn voor opnames getest, net als lokale producers en chauffeurs.”

Gezond 

De opdrachten waren wel iets anders van karakter doordat de deelnemers in de bubbel zaten en geen contact met de lokale bevolking in Tsjechië mochten hebben. “Die konden we inderdaad niet doen. Maar we zijn heel blij dat iedereen zich aan het protocol heeft gehouden en weer gezond thuisgekomen is”, aldus Rik.

Meer over