Vrijheid

Presentator Sander Schimmelpenninck gaat emigreren

14 september 2020 15:00 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Roy Beusker
Sander Schimmelpenninck gooit het roer om. De presentator, die eerder bekendmaakte te stoppen bij Op1, gaat emigreren.

De 36-jarige Sander is eerlijk over het afgelopen jaar, waarin hij vaker dan hem lief was het middelpunt in een storm was. "Het vergrootglas waaronder ik het afgelopen jaar heb gelegen, vooral door mijn Op1-presentatie, beviel me buitengewoon slecht."

Vrijheid

De hoofdredacteur van Quote, waar hij zeven jaar werkt en de laatste vier jaar als eindverantwoordelijke, wil daarnaast meer tijd met zijn vriendin doorbrengen. Zij heeft een bedrijf in Zweden. "Dus ik ga mijn leven met wat meer vrijheid inrichten."

Journalist 

Helemaal naar de achtergrond verdwijnen doet Schimmelpenninck, die naast Op1 ook Dragon's Den presenteerde bij de publieke omroep, niet. Hij blijft werkzaam als journalist voor de Volkskrant en blijft podcasts maken. "Ik zal onder meer vanuit Scandinavië gaan schrijven voor de Volkskrant, waar ik al columnist was. Daarnaast zal ik blijven presenteren en opiniëren, en met mijn maatjes Jaap en Titus het podcastlabel dat rondom onze succesvolle Zelfspodcast is ontstaan verder uitbouwen tot een heus mediabedrijf.”

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Vorige week kreeg ik van allerlei mensen op LinkedIn felicitaties voor mijn work anniversary – alweer 7 jaar bij Quote. Zeven jaar is lang, en al helemaal voor een millennial zonder zitvlees. Het jaar 2020 is een snelkookpan geworden, waarin ik lange tijd zo’n beetje alles heb gedaan, maar nu het moment is gekomen om harde keuzes te maken. Die keuzes hangen ook samen met mijn persoonlijke leven; het vergrootglas waaronder ik het afgelopen jaar heb gelegen, vooral door mijn Op1-presentatie, beviel me buitengewoon slecht. Daarnaast wil ik mijn vriendin, die haar bedrijf in Zweden heeft, méér kunnen zien. En dus ga ik mijn leven met wat meer vrijheid inrichten. Ik zal, onder meer vanuit Scandinavië, gaan schrijven voor de Volkskrant, waar ik al columnist was. Daarnaast zal ik blijven presenteren en opiniëren, en met mijn maatjes Jaap en Titus het podcastlabel dat rondom onze succesvolle @zelfspodcast is ontstaan verder uitbouwen tot een heus mediabedrijf. Andere projecten zijn nog te prematuur om over op te scheppen. Ik heb met ontzettend veel plezier bij Quote gewerkt, in een tijd waarin het medialandschap enorm is veranderd. Mij is door Hearst, als uitgever van Quote, alle kansen gegeven om me te ontwikkelen, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Het was waarschijnlijk de mooiste baan van mijn leven. Quote heeft zich tegelijkertijd ook ontwikkeld. We hebben succesvol nieuwe initiatieven opgezet zoals Quote Talks, video en podcasts. Ondertussen stijgt ons aantal abonnees, laten we zeer stabiele cijfers zien en staan we er gewoon hartstikke goed voor. Maar voor mij liggen de uitdagingen en kansen nu buiten de muren van Quote.

Een bericht gedeeld door Sander Schimmelpenninck (@sanderschimmelpenninck) op

Meer over