'Weinig educatief'

Programma Meiden die Rijden onder vuur na ‘onveilige acties’

4 maart 2022 14:21 | amusement | Door Esther Hut

© POWNED

Waar het Powned-programma Meiden die Rijden normaal gesproken alleen maar op lof kan rekenen, is er nu vooral voor kritiek op het programma.

Zowel de kijkers als Veilig Verkeer Nederland (VVN) valt het op dat de meiden helemaal niet zo veilig rijden. VVN laat aan het AD weten dat het rijgedrag van de vrouwen in het programma voor onveilige acties zorgt en dat dit gedrag genormaliseerd kan worden.

Meiden die Rijden

In het programma worden veertien vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs gevolgd tijdens de lange ritten die ze maken. Maar tijdens deze ritten vergeten een paar nog wel eens de verkeersregels. Zo was een van de vrouwen bellend achter het stuur te zien, rijden er chauffeurs zonder gordel en riep een van hen “oranje is het nieuwe groen”, toen ze gas gaf bij een oranje stoplicht.

Lachen voor de doelgroep

"Meiden die rijden is lachen voor de doelgroep misschien, maar er gaat weinig educatieve kracht vanuit. Uitspraken als 'Oranje is het nieuwe groen' kunnen invloed hebben op notoire overtreders en dat gedrag normaliseren. En dat zou jammer zijn, want er gebeuren elk jaar al te veel ongelukken,” laat Veilig Verkeer Nederland-woordvoerder Rob Stomphorst aan het AD weten.

 

Alhoewel chauffeur Nanda vorige week tijdens haar verhaal nog pleitte om altijd een gordel te dragen. 

Powned

Powned geeft in een reactie aan het AD aan de kritiek te begrijpen en belooft in eventuele nieuwe afleveringen scherper te zijn op het naleven van verkeersregels.

Meer over