Annechien Steenhuizen

Tweede seizoen Project Rembrandt vanaf 25 oktober te zien bij de NTR

16 september 2020 17:43 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Remon Rijper
Project Rembrandt krijgt een tweede seizoen op NPO1. Het schilderprogramma, dat wederom gepresenteerd wordt door Annechien Steenhuizen, is vanaf 25 oktober terug op de buis.

De NTR bracht woensdag naar buiten dat ruim 900 amateurschilders zich hebben aangemeld voor de tweede reeks van Project Rembrandt. Uit dat enorme aantal zijn door de omroep uiteindelijk 30 kandidaten geselecteerd. Zij krijgen in de eerste aflevering van het tweede seizoen de kans om de jury van hun schilderkunst te overtuigen.

Tien schilders

Uiteindelijk gaan er tien schilders door in Project Rembrandt. Hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum Pieter Roelofs en kunstenares Lita Cabellut vormen wederom de jury. Kunstenaars Iris Frederix en Tyas Leeuwerink treden op als coachen van de deelnemers.

Kijkcijfers 

Project Rembrandt is eigenlijk een talentenjacht en daardoor wist het behoorlijke kijkcijfers te scoren met het eerste seizoen. Het programma trapte af met 1,5 miljoen kijkers en daar bleef het de gehele reeks behoorlijk bij in de buurt.

Meer over