Q-music-dj Wietze de Jager inderdaad in Expeditie Robinson

Wietze de Jager, bekend van de Q-music-ochtendshow Mattie & Wietze, doet mee aan Expeditie Robinson 2015. Dat bevestigde de dj zelf op de radio.

Wietze de Jager is de twaalfde BN'er die bekend is gemaakt als kandidaat van Expeditie Robinson 2015. Op basis van zijn lange vakantie en speurwerk op Twitter werd het al vermoed, maar woensdag maakte de Q-music-dj het nieuws zelf officieel.

Geheim

"Ik, Wietze de Jager, doe mee aan Expeditie Robinson!" jubelde de radiomaker in zijn ochtendshow Mattie & Wietze. "Eindelijk! Ik vind geheimen bewaren echt helemaal niks, zo irritant." Toch heeft Wietze zijn kaken stijf op elkaar gehouden: "Je moet het spannend houden voor het programma. Ergens wil ik wel sorry zeggen dat we een leugentje hebben op moeten houden dat ik op vakantie was, maar het is voor een goed doel geweest."

Back to basic

"Het is bizar," zegt Wietze over zijn ervaringen in Expeditie Robinson. "Zoals gezegd wordt op televisie door Dennis en Nicolette: helemaal back to basic. Ik krijg soms vragen: heb je echt geen eten? Ligt er echt niks achter de schermen? Nee! Je zit echt op een eiland en het is echt overleven. Het is een ervaring die je heel graag wilt delen, maar het is heel moeilijk om uit te leggen. Ik denk dat je het moet zien op televisie om te snappen hoe bizar het is."

Amara Onwuka

De BN'ers tegen wie Wietze het opneemt, zijn in ieder geval rapper Ronnie Flex, zangeres Sharon Doorson, zanger/presentator Tim Douwsma, actrice Marian Mudder, blogger Teske de Schepper, oud-GTST'er Oscar Aerts, presentator Sander Janson, weervrouw Amara Onwuka, zangeres Elle Bandita, hockeyster Kim Lammers en presentator Kees van der Spek. Verder hebben fans een sterk vermoeden dat cabaretier Klaas van der Eerden en zangeres Anna Speller meedoen.

Expeditie Robinson 2015 begint op donderdag 3 september op RTL 5.

Lees ook:
Doet ook Klaas van der Eerden mee aan Expeditie Robinson?


Bekijk de bekendmaking van Wietze hieronder:
 

Meer over:

Reageren