Afdingen en zo

Race Across the World bijna van start: 'Op alle fronten was het een rollercoaster'

14 maart 2023 12:32 | amusement | Door Marjolein Vos

© Jasper Suyk
Het nieuwe avonturenprogramma Race Across the World gaat woensdagavond van start. Vijf bekende duo's maken in twee maanden tijd een 14.000 kilometer lange tocht door Midden- en Zuid-Amerika. Ze moeten zonder te vliegen en zonder hun mobieltje te gebruiken reizen van Mexico-Stad naar Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld.

Aan Shownieuws vertellen de paren hoe ze het avontuur ervaren hebben.

Jongensdroom

"Fantastisch, ik was onwijs enthousiast", vertelt Bastiaan Ragas als hem gevraagd wordt naar het concept. Samen met zijn zoon Sem gaat hij de uitdaging aan. Stand-up komiek Howard Komproe en vriend Dré Urhahn doen ook mee. "Eigenlijk een soort jongensdroom die uitkomt", aldus Howard Komproe.

Genaaid

En het gaat de deelnemers niet altijd voor de wind. "Rennen, stressen, drama, geld afdingen, slecht slapen, genaaid worden door verkeerde wisselkoers, vals geld. Op alle fronten was het een rollercoaster", vertelt tv-kok Hugo Kennis die samen met radio-dj Eva Cleven op pad ging. Hugo: "Het zwaarste wat ik ooit heb gedaan." En dat fysieke zat ook Bastiaan Ragas niet mee. "Ik vond het heel vaak heel eng, en ik had de eerste twee weken onwijs last van mijn rug. Dus ik vond het ook fysiek zwaar. Ik ben niet op mijn leukst de eerste paar afleveringen."

Race Across the World is vanaf woensdag 15 maart om 20:30 uur te zien bij RTL 4.

Meer over