Rad van Fortuin komt terug op de buis

3 juni 2016 09:31 | amusement | Door Televizier

© Screenshot YouTube

De beroemde spelshow Rad van Fortuin keert weer terug op de buis, maar nu als dagelijkse SBS 6-show. Helaas is presentator Hans van der Togt er niet bij: 'Nee joh, ik word 70!'

Albert Verlinde bracht het nieuws donderdagavond in RTL Boulevard. Het gerucht werd bevestigd door SBS 6, maar de zender wil er nog niet al te veel over kwijt. ''We zullen hier binnenkort meer over bekendmaken", liet een woordvoerder weten aan BuzzE.

Nieuw jasje

Volgens Albert wordt Rad van Fortuin 'een dagelijks programma in het najaar. Wel aangepast, want we leven in een andere tijd. Er komt interactie met het publiek.' Wie de nieuwe presentator wordt, is nog niet duidelijk.

Legendarisch

Toen Rad van Fortuin van 1990 tot 1998 jarenlang dagelijks te zien was bij RTL 4, presenteerde Hans van der Togt de quiz. Leontine Borsato was zijn assistente die de de letters in de decorwand draaide. De deelnemers konden door een gelukkige draai aan het rad en het raden van het juiste woord in de prijzen vallen.

Hans van der Togt

Hans wil het programma zelf niet meer presenteren. "Nee joh, hou eens op, ik word 70, ik moet er niet aan denken!" zo laat hij vrijdagochtend in de 100% NL-show van Lex Gaarthuis weten.

Beau

Eigenlijk wil Hans Beau van Erven Dorens als presentator, maar dat is helaas voor hem niet mogelijk door Beaus contract bij RTL. 'Maar ik denk dat Irene Moors en Lucille Werner dat heel goed zouden kunnen. Ik vind het in elk geval heel erg leuk dat het weer terugkomt en ik ga kijken!'

Carlo en Leontine

In 2009 keerde het Rad van Fortuin al eens vier weken lang terug op televisie op de zondagavond. Toen was de show te zien bij RTL 4, ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van de zender. De presentatie was in handen van Carlo Boszhard, met assistente Leontine Borsato aan zijn zijde.

Meer over