'Niet om aan te zien'

Reacties op Avastars liegen er niet om

24 februari 2023 21:09 | amusement | Door Marjolein Vos

© William Rutten
Al wekenlang wordt er heel veel reclame gemaakt voor Avastars. De nieuwe talentenjacht moet een groot succes worden voor SBS6 en John de Mol. Maar gezien het meedogenloze commentaar van de kijkers, gaat dat een lastige klus worden.

In Avastars vormen een zanger en een danser samen één digitaal personage. Iedere avatar zingt een liedje en wordt daarna beoordeeld door een jury bestaande uit Nick Schilder, Simon Keizer, Dan Karaty en Nicky Romero.

Kinderachtig

Het programma gaat als een sneltrein. De jurycommentaren zijn zo voorbij, de introductie is voor sommige Twitteraars te snel om überhaupt te beseffen hoe het poppetje tot stand komt en ook de term kinderachtig komt vrij vaak voorbij.

Misschien komt dit doordat de jury tegen een poppetje praat dat er nu niet bepaald 'state of the art' uitziet. Natuurlijk zit daar wel de stem van de artiest achter, maar dat is niet wat er te zien is.

Uiterlijk

Muziek is emotie, en juist dat missen de kijkers. Gewoon de echte zangers en dansers op het podium is waar naar gesmacht wordt.  

De Nix Factor

De vraag volgens Twitteraars is of het programma De Nix Factor achterna gaat. Dit programma werd na 1 aflevering al naar de late avond gedegradeerd vanwege slechte kijkcijfers. Dat zal bij Avastars wel meevallen doordat veel mensen nieuwsgierig waren naar de eerste aflevering. Maar of er volgende week nog publiek over is, is de vraag.

Meer over