Bij SBS6

Red Bull Stalen Ros keert terug met een nieuwe reeks

11 april 2024 11:43 | amusement | Door Esther Hut

© SBS6

Goed nieuws voor alle kijkers die de eerste editie van Red Bull Stalen Ros al geweldig vonden, er komt dit jaar namelijk een tweede editie aan.

Het evenement doet sterk denken aan Te Land, Ter Zee en in de Lucht.

Red Bull Stalen Ros

Vorig jaar was de eerste editie van Red Bull Stalen Ros te zien en na veel lovende woorden van kijkers, smaakte dat voor de makers van het evenement vast naar meer.

Red Bull Stalen Ros kan je het beste vergelijken met Te Land, Ter Zee en in de Lucht, want ook hier gaan deelnemers met zelfgemaakte vervoersmiddelen over een parcours. Waar je bij Te Land, Ter Zee en in de Lucht vooral auto’s, boten of vliegtuigen voorbij ziet komen is het bij Red Bull Stalen Ros iets anders. Je raadt het al: hier wordt alleen gebruik gemaakt van een fiets.

In deze fietsrace op het water worden teams van twee personen uitgedaagd om een zo origineel mogelijke fiets te ontwerpen, te bouwen en zo snel mogelijk het parcours af te leggen. En dat allemaal onder de bezielende begeleiding van presentator Jan Versteegh.

Deelnemers gezocht

Het evenement zal net als vorig jaar weer plaatsvinden op de Prinsessegracht in Den Haag. En goed nieuws, de makers zoeken nog creatievelingen die willen meedoen aan het programma. De opnames zijn op 7 september. Meer informatie en inschrijven kan hier

Vorig jaar was het een eenmalige tv-registratie, of dat dit jaar weer het geval is, is nog niet bekend. Ook wanneer we deze vermakelijke beelden kunnen zien wordt pas later bekendgemaakt.

Meer over