Registratie The Grammy Awards op BNN

1 februari 2014 16:00 | amusement | Door Televizier

Een kleine week geleden werden de Grammy Awards uitgereikt. BNN zendt een registratie uit van de show, gepresenteerd door rapper LL Cool J.

Het Franse dj-duo Daft Punk won prijzen voor o.m. single van het jaar (Get Lucky) en album van het jaar. De twee traden ook op tijdens de show, samen met Pharrell Williams.

Lorde

Andere optredens waren er van o.a. Katy Perry, Metallica en Lorde. Die laatste singersongwriter was afgelopen jaar een opvallende nieuwkomer in de hitlijsten. De Nieuw-Zeelandse zangeres scoorde wereldwijd een enorme hit met Royals. Voor dat nummer kreeg ze de prijs voor lied van het jaar, en ze bracht het ten gehore op het podium.

Macklemore & Ryan Lewis

Een bijzonder moment was het optreden van Macklemore & Ryan Lewis. Zij brachten hun nummer Same Love, over gelijkheid tussen homo's en hetero's. Dat werd mooi verbeeld door 33 stellen (homo én hetero), die tijdens het nummer door Queen Latifah in de echt werden verbonden. Als kers op de taart kwam Madonna tevoorschijn, die speciaal voor de newlyweds een stukje zong van haar klassieker Open Your Heart.

The Grammy Awards, 1 februari 2014, 20.55 uur op Nederland 1.

Meer over