Unicum

René Froger heeft Natasja nodig om te kiezen in Sterren op het doek

2 december 2020 16:32 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Omroep MAX
René Froger is komende zaterdag het stralende middelpunt in Sterren op het doek. De zanger mag zoals gebruikelijk aan het einde van de aflevering één van de doeken mee naar huis nemen, maar een eigen keuze maken is klaarblijkelijk lastig.

René neemt namelijk zijn vrouw Natasja Froger mee. “Het was het eerste wat ik eigenlijk wel zei. Ik ken het programma en wist: als er iets moois is, dan wil je het mee naar huis nemen en dan ben je er trots op. Ik was bang dat als ik thuis zou komen met een mooi schilderij, dat zij zou zeggen: ‘Wat heb jij nou?’ Ik heb meteen vanaf dag één gezegd: ‘Laat Natas nou met me meegaan, dan kan ze meebeslissen.’”

Unicum

Het is een unicum in de geschiedenis van Sterren op het doek. Presentator Özcan Akyol moest er even over nadenken, maar stemde er uiteindelijk mee in. "Mijn afweging om ermee akkoord te gaan, was dat we de dynamiek tussen gaan zien. Wie is in charge op het moment dat ze drie schilderijen hebben waar ze uit kunnen kiezen?”

Keuze

Uiteindelijk had René net zoals zoveel mannen weinig te vertellen als het op de inrichting van het huis aankomt. “Op een gegeven moment schoof hij het wel heel erg naar Natasja toe. ‘Kies jij maar’, zei hij.”

Twee afleveringen

Eerder in dit seizoen werden er schilderijen gemaakt van Eva Jinek, Adriaan van Dis, Janny van der Heijden, Gerard Cox en Clairy Polak. Na René volgen er nog twee afleveringen met Paul Witteman en Tom Egbers. Sterren op het doek met René Froger is zaterdagavond om 20.40 uur te zien bij Omroep MAX op NPO 2.

Meer over