Bijna van start

René Froger, Albert Verlinde en Rob Kemps te zien in nieuw seizoen van De Kist

31 augustus 2023 10:17 | amusement | Door Tessa Kok

© Willem Jan de Bruin / EO
Al bijna gaat het nieuwe seizoen van De Kist van start op NPO 2. EO-presentator Kefah Allush ontvangt voor de nieuwe reeks zes bekende Nederlanders, waaronder René Froger, Albert Verlinde en Rob Kemps.

Dat heeft de EO donderdag bekendgemaakt.

De Kist

In het gloednieuwe seizoen van De Kist gaat Kefah Allush in gesprek met bekende Nederlanders over de zin van het leven en de dood. De gesprekken vinden plaats aan de kist op een mooie locatie in het midden van het land. In het programma draait het niet alleen de personen die de gasten al verloren hebben, want de gasten worden ook gevraagd om na te denken over hun eigen dood. Aan het einde van het interview mag de gast zijn of haar levensmotto op de kist schrijven.

“Hoe lang ik dit programma ook doe, toch word ik elke weer geraakt door de indrukwekkende verhalen van mensen van wie ik al veel dacht te weten. Weer een serie waarin ik ontroerd werd, heb gelachen, me heb verwonderd en heb bewonderd.”, zegt presentator Kefah Allush erover. 

Bekende Nederlanders

In de nieuwe reeks van De Kist maken René Froger, Albert Verlinde, Milouska Meulens, Rob Kemps, Maaike Ouboter en Tooske Ragas hun opwachting. Het nieuwe seizoen start met niemand minder dan zanger René Froger, die onder andere vertelt over het sterfbed van zijn vader. In 2009 vertrok hij met de Toppers naar het Eurovisie Songfestival, terwijl zijn moeder net overleden is en zijn vader in het ziekenhuis ligt. Hij blikt in De Kist terug op deze heftige periode uit zijn leven.

De aflevering met Albert Verlinde wordt uitgezonden op Wereld Suïcide Preventie Dag. Daarin laat hij meer uit over het verlies van zijn zwager Antonie Kamerling en veel van zijn vrienden. 

Het nieuwe seizoen van De Kist is vanaf zondag 3 september wekelijks te zien rond 23.15 uur op NPO 2.

Meer over