René, Gerard en Jeroen over de Toppers-realityserie

23 maart 2017 14:16 | amusement | Door Televizier

Over enkele maanden barst in de Amsterdam ArenA voor de 13de keer het Toppers-spektakel los. Wat daar allemaal bij komt kijken, zien we in de tiendelige realityserie De Toppers: wild west, thuis best. Televizier.nl sprak de drie zangers.

René Froger, Gerard Joling en Jeroen van der Boom moeten flink aan de bak voor een dergelijke show, maar natuurlijk wordt er ook flink gegierd.

Cowboyhoed

Het thema voor dit jaar is Wild west, thuis best. Volgens Gerard is het belangrijk om voor een thema te kiezen waar de bezoekers wat mee kunnen in hun verkleedpogingen. Geen enkel probleem met dit thema, denkt Gerard: „Iedereen heeft wel een cowboyhoed in de kast liggen met bijpassende laarzen.”

Thema

Ieder jaar bedenken de Toppers een nieuw thema en met zoveel keuze hebben de mannen alle drie een ander favoriet thema. “Ik vond de Crazy Symmer Edition (2015) te gek. Overal lag zand, er was water en mensen kwamen zelfs in bikini”, vertelt Jeroen. Gerard heeft voorkeur voor de 1001 Night Edition (2013) en de Love Boat Edition (2012) geweldig. “Bij die eerste kwamen we binnen op een vliegend tapijt, dat was fantastisch. De Love Boat was ook schitterend, toen maakten we onze entree op een boot.” De favoriet van René is: “Royal Night of Disco (2016), want ik was zelf een kind in de jaren 70. Ik ben gek op dit thema en de kleding die iedereen uit de kast had getrokken, was fantastisch.”

Jan Smit

Dergelijke spektakelstukken uit de grond stampen, gaat niet vanzelf. Jeroen legt uit hoeveel er bij de concerten komt kijken: “Er werken 1100 mensen keihard aan de optredens. Elk jaar staan we te kijken hoe ze het toch voor elkaar krijgen om weer zo’n prachtig decor neer te zetten.” Op de vraag hoe het viertal, Jan Smit doet dit jaar gezellig mee als vierde lid, dit jaar hun entree zal maken, blijven de drie geheimzinnig. ”Het enige wat ik kan verklappen, is dat we gisteren hebben leren paardrijden”, lacht Gerard.

Wintersport

In de eerste aflevering, die op vrijdag 24 maart wordt uitgezonden op SBS 6, is te zien hoe de mannen genieten van hun wintersportvakantie. Nou ja genieten, Gerard heeft nogal last van een ochtendhumeur en is tot een uur of twaalf niet te pruimen. Dat mag voor de heren de pret niet bederven, want de grappen vliegen je om de oren. De heren staan niet alleen op de lange latten, ze brainstormen ook over de concertreeks.

De Toppers: wild west, thuis best is vanaf vrijdag 24 maart om 20.30 uur te zien op SBS 6.

 

Meer over