René Gude in DWDD: tv-moment van gisteren

René Gude werd door zijn optreden in De Wereld Draait Door het gesprek van de dag. De Denker des Vaderlands heeft niet lang meer te leven en ontroerde de kijkers met zijn filosofiën.

Matthijs van Nieuwkerk kondingde al voor gesprek aan dat dit de laatste keer zou zijn dat René Gude te gast zou zijn in de talkshow. De 'stand-up filosoof' heeft kanker en hoorde onlangs dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft.

In het gesprek met Matthijs van Nieuwkerk legde Gude uit hoe hij omgaat met die wetenschap. „Je moet eerst in het leven streven om het leuk te vinden en net op dat moment dat je te horen krijgt dat je doodgaat, moet je weer oefenen om er afstand van te doen.”

Emoties

Gude vertelde dat hij zichzelf jarenlang getraind heeft in het accepteren van de realiteit, maar dat deze realiteit ook voor hem heel lastig te accpeteren is. De filosoof had het ook tijdens het gesprek in DWDD lastig met zijn emoties. Datzelfde gold voor de kijkers die behoorlijk onder de indruk waren van de realistische Gude: „Sterven is doodeenvoudig, iedereen kan het.”

Bekijk het gesprek van Matthijs van Nieuwkerk met René Gude.

Reageren