Oude vete

René van der Gijp haalt uit naar Maarten van Rossem: 'Zo triest dit'

15 oktober 2022 16:35 | amusement | Door Faye Heijnis

© Screenshot HLF8 en Vandaag Inside (SBS)
We zijn het van de mannen van Vandaag Inside inmiddels wel gewend dat ze niks en niemand sparen. Zo ook Maarten van Rossem niet. Vrijdagavond uit vooral René zijn ongenoegen over Maarten in Vandaag Inside.

De aanleiding is het HLF8-interview met Maarten van afgelopen donderdag. De historicus schoof daar aan vanwege zijn nominatie voor de Dutch Podcast Awards en theatertour, maar noemde het allemaal maar een 'idioot proces' en gaf aan dat bij HLF8 aanschuiven 'niet het topverlangen van de afgelopen jaren' is geweest. 

René van der Gijp hekelt Maarten van Rossem

"Ik heb aan weinig mensen een hekel", begint René voordat het fragment in Vandaag Inside getoond wordt. "Tim Hofman is daar een van en dan heb ik er nog een. En daar heb ik me gisteren ook weer zo verschrikkelijk aan zitten ergeren. Dat is die Maarten van Rossem. Dat vind ik zo'n verschrikkelijke grachtengordelsnob." 

René van der Gijp vs Maarten van Rossem

"Zo triest dit", zegt René fel over het HLF8-fragment. "Hij roept over mij ook altijd: die heeft één hersencel, maar dat komt omdat ik hem in Scheveningen een keer heb aangepakt." Ook dat fragment, waarin René de oudejaarsconference van tafelgast Maarten afkraakt, wordt getoond. Dan volgt een uitleg over de vete tussen René en Maarten.

_______________________________________________________________________________

Elke dag de beste tv, film en serie-tips direct in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

_______________________________________________________________________________

Maarten van Rossem kraakte VI-publiek af

"Voor de pauze ging hij ons publiek afkraken. 'Daar zit je dan met je oranje shirt aan en je oranje klomp op je hoofd. Ze moeten je thuis eens zo zien zitten, belachelijk als je er zo bij gaat zitten'", citeert René Maarten. "Hij ging ons publiek beledigen. Die mensen kunnen niks terugzeggen, nou dan ga je hem daar krijgen ook", besloot René. "Het is nooit meer goed gekomen." 

Johan Derksen en Maarten van Rossem

Hoe denkt Johan Derksen eigenlijk over Maarten van Rossem? Nou, de twee kwamen weleens bij elkaar over de vloer. "In tegenstelling tot René, heb ik geen hekel aan hem. Hij is best een aardige man", zegt Johan. "Hij voert altijd een nonchalante act op en buiten hem om is iedereen een domoor." Dan haakt Wilfred Genee in: "Dan ken ik er nog een, eentje met een snor", verwijst-ie lachend naar collega Johan. 

Johan, afsluitend: "Zijn ijdelheid is zo groot dat-ie overal gaat zitten tussen al die 'domoren'."

Je kunt alle fragmenten in onderstaande video terugkijken: 

Meer over