René van der Gijp is er vanavond weer bij in Voetbal Inside

Voor het eerst sinds het overlijden van zijn vriendin Daniëlle schuijft René van der Gijp weer aan bij Voetbal Inside. Van der Gijp miste drie afleveringen.

René’s vriendin Daniëlle Sijthoff (46) overleed vorige week donderdag totaal onverwacht, vandaar dat René van der Gijp een paar episoden van Voetbal Inside miste. Maar zoals de analist in een interview met het AD zegt, je moet door en daar helpt voetbal bij. „Er zijn een paar dingen zijn waar je je leven wel mee doorkomt, en sport is daar één van. Daar zit alles in: emotie, winnen, verliezen. Neem nou Jan Boskamp, wat zou die man nou moeten als er geen voetbal zou zijn? Naar buiten zitten staren? Nee joh, laat hem lekker Liverpool-Manchester kijken. Dat is zijn leven. Zo is het voor mij ook.”

Nicky

René heeft vrede met de dood van Daniëlle, maar het zit hem wel dwars dat zoon Nicky (14) degene was die haar vond. „Hij belde me: papa, papa, ze zijn mama aan het reanimeren. Die schreeuw van wanhoop... man. Hij heeft zelfs nog met zijn moeder lopen slepen. Hij moest haar van de mensen van 112 uit bed halen, dat was nodig, maar toch. Het is haast misdadig wat hij heeft moeten meemaken.”

Voetbal Inside maandagavond, 20.30 uur, RTL 7

Reageren