Kritiek

Talkshow Renze Klamer onder vuur

11 mei 2023 16:38 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Samuel van Leeuwen

De talkshow Renzo Op Zondag van Renze Klamer scoort allerminst de pannen van het dak met amper een half miljoen kijkers. De aflevering van afgelopen zondag ligt daarnaast onder vuur, omdat de talkshowhost volgens kenners verzuimde door te vragen.

Zo kreeg Renze de wind van voren van RTL-collega Luuk Ikink en kon hij ook op weinig sympathie van het Vandaag Inside-trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen rekenen. Ikink zat zich naar eigen zeggen ‘op te vreten’ tijdens het interview van Renze met Igone de Jongh van afgelopen zondag omdat hij volgens de sidekick niet doorvroeg.

Nuance

Klamer reageerde in RTL Boulevard op de kritiek aan zijn adres. “Kijk, als er iemand zit die ergens van verdacht wordt, dán moet je doorvragen", brengt de talkshowhost een nuance aan. "Maar als er iemand zit die er zelf niet voor heeft gekozen, ja, wie ben ik dan om door te vragen?”

Balans

Toch is de presentator zelf ook niet tevreden over de uitzending van afgelopen weekeinde. “Je wil natuurlijk impact hebben, maar in de basis ook een goed programma maken. Zelf had ik na afgelopen zondag ook een idee dat het in de balans net wat beter had gekund.”

Meer over