Think Inside the Box

Lage kijkcijfers boeien Richard Groenendijk niet

7 juni 2022 11:42 | amusement | Door Janine van Rooden

© William Rutten

De nieuwe spelshow Think Inside the Box weet maar niet te scoren op SBS6. Er kijken met de week zelfs minder mensen, maar presentator Richard Groenendijk maakt zich er niet zo druk om.

In Think Inside the Box moeten BN'ers met behulp van hints raden wat er in een grote doos zit. Afgelopen vrijdag trok het programma nog maar 199.000 kijkers. En dat is voor een primetime-show op de vrijdagavond nogal een dieptepunt te noemen. Presentator Richard Groenendijk ligt er niet wakker van. "Ik zweer op mijn eigen man dat ik niets met kijkcijfers heb", vertelde hij in de radioshow van Wouter van der Goes op NPO Radio 2.

Geflopt

Richard vindt het leuk om televisie te maken, maar kijkt vooral naar het moment zelf. "Ik ben er niet mee bezig of het nou één of tien seizoenen wordt." De presentator en cabaretier blijft er dan ook rustig onder dat zijn tv-programma is geflopt. "Het was leuk geweest als we een miljoen kijkers hadden getrokken, maar dat is niet zo. Jammer dan."

Theater

Gelukkig voor Richard loopt zijn theatershow Voor Iedereen Beter wel goed. Bijna elke avond is uitverkocht. "Ik prijs mezelf daar zo gelukkig mee, want ik weet dat het bij heel veel collega's niet zo is." De cabaretier ziet televisie dan ook vooral als een uitstapje. "Mijn hoofdding is toch mijn theatervoorstelling."

Meer over