Duo met Rik

Richard Groenendijk als verslaggever aan de slag bij Eurovisie Songfestival

1 mei 2021 09:32 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Elvin Boer

Richard Groenendijk vormt tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam een gelegenheidsduo met Rik van de Westelaken. Het tweetal verzorgt de voorbeschouwing van het liedjesfestijn op NPO1.

"Vroeger zat ik met natte haartjes te kijken voor de tv, dus ik vind het te gek. Ik vind zelf dat ik de vijfde presentator ben", grapte Groenendijk vrijdagavond in Beau over zijn rol bij het Songfestival. De cabaretier gaat in gesprek met de deelnemende acts, langsgaan in hun kleedkamers en woont ook de repetities bij.

Feest 

Van de Westelaken, zelf een groot festivalkenner, praat de voorbeschouwingen op de twee halve finales en de finale aan elkaar. “We vinden het geweldig om vanuit Rotterdam elke festivalavond de kijker voor de uitzending helemaal bij te praten over alle verwikkelingen op en achter het podium. Een feest om te mogen doen!", zegt de presentator op de site van AVROTROS. 

Eurovisie Songfestival: De Voorbeschouwing met Rik van de Westelaken en Richard Groenendijk is op 18, 20 en 22 mei om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Meer over