Rick Brandsteder over Temptation: ‘wat doe ik hier in godsnaam?’

1 Februari 2018 12:21 | amusement | Door Televizier

© Greetje van Buggenhout

Vanavond begint het nieuwe seizoen van Temptation Island. Rick Brandsteder en de Vlaamse Annelien Coorevits zijn weer de presentatoren. Maar Rick vraagt zich soms af of dit ‘nu wel zijn roeping is.’

In de Metro zegt de 33-jarige presentator te twijfelen over zijn carrièrekeuze. "Af en toe zit ik daar en dan denk ik: ‘wat doe ik hier in godsnaam?’ Ik dacht dit jaar: ‘pfffff, is dit nu wel helemaal mijn roeping?’ Maar aan de andere kant is het een soort cultshow. Het is een hit, veel mensen maak je er blij mee."

Verantwoordelijkheid

Door Temptation Island zijn al vele relaties kapot gegaan en dat vindt Rick soms pijnlijk om te zien. "Dan denk ik: moet ik hier nog iets lijmen? Ergens voel ik die verantwoordelijkheid, maar ik denk ook: je hebt jezelf opgegeven. Je weet hoe de vork in de steel zit. Het is een apart programma, ook om te presenteren. Het is moeilijk om je eigen mening niet door te laten schemeren.”

Lees ook: dit zijn de verleiders, verleidsters en de koppels van Temptation Island 2018

'Het is leedvermaak'

Stiekem geniet de presentator toch wel van het vreemdgaan. "Sterker nog, het programma is niet leuk als niemand de fout in gaat. Ik vind het vervelend voor het stel maar ergens hoop ik ook dat het fout gaat. Het is leedvermaak. Dat is wat de kijker wil en wat het programma zo sterk maakt.”

Temptation Island is vanaf 1 februari wekelijks om 20.30 te zien op RTL 5

Meer over