Singel 39

Rick Paul baalt van Waldemar Torenstra

9 juni 2019 11:17 | amusement | Door Faye Heijnis

© ANP
Rick Paul van Mulligen uit zijn ongenoegen over de hoofdrol van Waldemar Torenstra in de film Singel 39. Het maakt hem zelfs 'kwaad', laat de acteur weten in een interview met Volkskrant Magazine.

Hij windt zich namelijk op over de casting van homoseksuele rollen in Nederlandse films en series. Als recent voorbeeld neemt hij Singel 39, waarin Waldemar een homoseksuele man speelt. 

Heterohunks in homorollen

Het stuit Rick Paul best tegen de borst dat niet hij, of een andere homoseksuele acteur, maar Waldemar is gevraagd voor de rol. "Dat maakt me kwaad. Of, kwaad, ik vind het jammer, voor iedereen. Tegen mij wordt vaak gezegd: 'Sorry, maar niemand zit er op te wachten dat jij een hetero speelt'. Maar als er dan een goede homorol langskomt, mogen de heterohunks dat doen." 

Rick Paul in Vechtershart 

De voormalig Wie is de Mol?-deelnemer benadrukt dat het geen rechtstreekse aanval op Waldemar is. "Het is niet zo dat ik het Waldemar persoonlijk niet gun, en in een perfecte wereld zou iedereen alles moeten kunnen spelen. Maar mij wordt nu veel geweigerd vanwege mijn geaardheid, dat moet dan andersom eigenlijk ook gebeuren. (...) Als Waldemar die mooie homorol mag spelen, dan wil ik ook de hoofdrol kunnen krijgen in kickboksserie Vechtershart." 

Meer over