Meteen voor het laatst

Ricky Gervais presenteert voor vijfde keer Golden Globes

12 november 2019 17:11 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Ricky Gervais mag voor de vijfde keer de Golden Globes presenteren. Tot nu toe was de Britse komediant een doorslaand succes op de awardsavond.

Tien jaar geleden schrokken alle sterren in Hollywood zich nog een ongeluk toen Ricky Gervais de Golden Globes presenteerde. Hij beledigde er lekker op los en spaarde niemand. Dat waren ze niet zo gewend in de Verenigde Staten. Maar er viel in ieder geval iets te lachen en dat beviel de mensen achter de prijs blijkbaar wel. En dus werd Ricky met tussenpozen telkens teruggevraagd. 

De laatste keer

Vandaag kondigde de organisatie van de Golden Globes, de prijzen voor beste televisieprogramma's en films, aan dat de comedian het op 5 januari 2020 weer mag proberen. Ricky reageerde als volgt: "Once again, they’ve made me an offer I can’t refuse. But this is the very last time I’m doing this, which could make for a fun evening". De Brit dreigt dus extra los te gaan omdat hij dit voor de allerlaatste keer doet. 

Op 5 januari worden 25 Golden Globes uitgedeeld, 14 voor films en 11 voor televisie. De genomineerden worden bekendgemaakt op 9 december. 

Meer over