Weggepiept

Ricky Gervais was op dreef tijdens de Golden Globes

6 januari 2020 10:36 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
In Los Angeles werden zondag de Golden Globes uitgereikt, de belangrijke film- en televisieprijzen. De films 1917 en Once upon a time in... Hollywood won de prijs voor de beste film, maar de hoofdattractie was natuurlijk de Britse comedian Ricky Gervais.

Het was de vijfde keer dat Ricky Gervais de prijzen uitreikte en dat deed hij met verve. Niemand werd gespaard. En zender NBC piepte Gervais zelfs twee keer weg omdat hij te grof was. De leukste grappen gingen over regisseur Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio die het kreeg te verduren vanwege zijn voorliefde voor jonge meisjes. Gervais raadde de winnende acteurs ook aan om vooral geen politiek statement te maken tijdens hun dankspeech omdat ze totaal ongeloofwaardig zijn. Niet alle acteurs konden lachen om de grappen van Ricky. 

Prijzen

Joaquin Phoenix kreeg een Golden Globe voor de film Joker. Renée Zellweger kreeg er een voor haar rol in Judy over Judy Garland. Taron Egerton (Rocketman) nam de prijs voor de beste acteur in een comedy- of musicalfilm. Oliva Colman kreeg een award voor haar rol in de serie The crown en de serie Fleabag was de beste comedyserie. 

Meer over