Toplijst

De rijzende en vallende (reality)sterren van 2021

30 december 2021 10:00 | amusement | Door Redactie Televizier

© Screenshot / ANP Kippa Sem van der Wal / Jeroen Jumelet
Nu het einde van het jaar 2021 nadert, is het een goed moment om terug te kijken. Wij hebben daarom hieronder een overzicht gemaakt met de BN'ers die ons zowel positief als negatief zijn opgevallen.

Aangezien we graag positief eindigen, beginnen we met de lijst waar je als BN'er liever niet in wil staan: de vallende sterren van 2021, of beter gezegd: de flops!

De vallende sterren van 2021

5. De Meilandjes

Je kunt er niet omheen: Nederland is dol op de avonturen van Martien, Erica en Maxime. Althans, tot op zekere hoogte. De eerlijkste familie van Nederland belandde namelijk dit jaar in een flinke rel na de verschijning van de biografie van Erica. Zij deed daarin uitspraken die tegen het zere been waren van moslimorganisaties en diverse opdrachtgevers. En dat geeft toch reden om ze eens met een kritisch oog te bekijken: is hun succes namelijk niet al over de houdbaarheidsdatum heen? (Beeld: Talpa TV)

Lees hier meer: Erica Meiland reageert op islam-uitspraken 


4. Thijs Römer

Over houdbaarheidsdatum gesproken. Wie moet uitkijken dat zijn ondoordachte uitspraken/tweets niet in de schaduw van zijn (toch al mindere) carrière komen te staan, is Thijs Römer. Met name zijn tweet ten tijde van de aanslag op Peter R. de Vries schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat, waaronder ook bij Yvonne Coldeweijer en RTL-baas Peter van der Vorst. En niet zo'n beetje ook!

Zelf staat hij nog altijd achter zijn woorden. "Half Nederland viel over me heen. Het ligt zo gevoelig, dat onderwerp. Maar ik ga eerlijk zijn: ik heb er geen spijt van." (Beeld: ANP Kippa / Piroschka van de Wouw) 


3. André Hazes

Of we het hebben over de relatie met Monique Westenberg, Sarah van Soelen of was het nu Anne Rose Zonneveld; zijn emotionele burn-out of de problemen in zijn familie. Nederland lijkt hélémaal klaar met zanger André Hazes, zo bleek eerder dit jaar bij Humberto. Waar hij misschien zelf had gehoopt op tientallen positieve reacties, bleken de Twitteraars onverbiddelijk: 'Arrogant figuur', 'zielig zingende wegloop papa' tot 'komt nooit meer goed'. Autsj! 

(Beeld: ANP Kippa / Sem van der Wal)


2. Marco Borsato

Na de geruchten over vreemdgaan leek de rust eindelijk wedergekeerd in huize Borsato. Tot voor kort dan. Marco Borsato heeft namelijk het volgende schandaal alweer aan zijn broek: een 22-jarige vrouw heeft aangifte gedaan vanwege 'onzedelijke betastingen' en zij lijkt niet de enige. Aangezien we er niet bij waren, kunnen we geen uitspraken doen over wie de waarheid spreekt en wat dit daadwerkelijk voor schade aanricht aan zijn carrière en huwelijk. Maar één ding is zeker: een terugkeer bij The Voice Kids lijkt definitief van de baan.

(Beeld: ANP Kippa / Jeroen Jumelet)


1. Sonja Bakker

En dan is het alweer tijd voor de nummer één: wie-o-wie is dit jaar nu het hardst gevallen van de sterren? Nou, dat kan er maar één zijn: Sonja Bakker.

De dieetgoeroe kan namelijk na een fiks aantal schandalen haar carrière wel op haar (platte) buik schrijven. Waarom? Omdat ze een kei blijkt in knip-en-plakwerk, ontdekte RTL Boulevard. Heel wat recepten op haar Instagram, Facebook-pagina en in haar boeken zijn niet afkomstig van haarzelf. Nee, ze zijn gewoon gejat van kleine foodbloggers, BBC Food en de Allerhande. En het ergste van alles: het leek even dat Sonja geleerd had van haar fouten, maar niets is minder waar: vorige week werd ze opnieuw betrapt.

(Beeld: MAX)


De rijzende sterren van 2021

Gelukkig waren er ook genoeg sterren die zich wel van hun beste kant hebben laten zien. Wij hebben de 5 opvallendste voor je uitgezocht.

5. Yvonne Coldeweijer

Yvonne Coldeweijer timmerde de afgelopen jaren vooral aan de weg als presentatrice, zangeres en actrice.  Maar van dat lieve en schattige imago is weinig meer over nu ze naam maakt als Alberta Verlinde, de online roddelaarster bekend om haar 'juice'. Vrienden maakt ze er niet mee, maar toch wordt ze serieus genomen: alleen al door haar tip stroomde de vaderlandse pers naar Schiphol om André Hazes vast te leggen. Een duidelijk teken om haar in 2022 in de gaten te houden. (Beeld: ANP Kippa / Levin & Paula)


4. Hélène Hendriks

Aan vrouwelijk schoon in deze top-5 geen gebrek, want ook Hélène Hendriks kunnen we natuurlijk niet negeren. Deze blonde presentatrice gooide hoge ogen bij De Oranjezomer, waar ze deze zomer avond na avond weer voor een kijkcijferrecordje zorgde. 'Sympathiek', 'verademing', 'inspirerend' en 'fascinerend: de complimenten logen er niet om en dat maakt haar een terechte nr. 4. (Beeld: ANP Kippa / Sem van der Wal)


3. Marieke Elsinga

Marieke Elsinga deed dit jaar iets wat vele BN'ers niet is gelukt: Angela de Jong overtuigen. En laten we eerlijk zijn: dat alleen al verdient een plek in dit overzicht. De opiniediva complimenteerde de RTL Boulevard-ster met haar optreden ten tijde van de moord op Peter R. de Vries. "Hoe zij de uitzending leidde, hoe zij steeds de juiste woorden wist te vinden – het was van overtuigende klasse." Woorden waar wij ons alleen maar bij kunnen aansluiten. (Beeld: ANP Kippa Jeroen Jumelet)


2. Nikkie de Jager

Ze komt pas net kijken in het tv-wereldje, maar één ding staat vast: niemand kan meer om Nikkie de Jager heen! Ze stond als een huis naast ervaringsdeskundigen Chantal Janzen en Edsilia Rombley op het Eurovisie Songfestival. En dat is pas het begin: van het presenteren tot Make-Up Cup tot een grote show voor RTL: Nikkie draait haar hand er niet voor om, en dat maakt haar een terechte nummer 2.

(Beeld: ANP Kippa / Sem van der Wal)


1. Davina Michelle

Alleen wie is dan de nummer één die de vorige dames achter zich laat? Nou, dat is Davina Michelle

Een spetterend optreden tijdens het Eurovisie Songfestival, een magistraal optreden tijdens de GP Zandvoort en een vurig optreden op een verlichte Euromast. De pas 25-jarige Davina is by far de rijzende ster van 2021! Je zou je bijna gaan afvragen of de Haagse zangeres haars succesen van dit jaar überhaupt ooit nog kan overtreffen. Maar wij hebben er alle vertrouwen in: Davina Michelle is here to stay! (Beeld: ANP / Sem van der Wal)

Meer over