Rik de Jong (Ferri Somogyi) is weg uit Goede Tijden, Slechte Tijden

6 februari 2014 10:39 | amusement | Door Televizier

Ferri Somogyi is weg uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Zijn personage Rik de Jong is niet meer te zien op tv, of toch wel? Meerdijk blijft lokken.

De geruchtenmachine draaide al een tijdje op volle toeren, totdat Ferri Somogyi vorige week zelf aan alle speculaties een einde maakte. Zijn personage Rik de Jong zal inderdaad uit Goede Tijden, Slechte Tijden verdwijnen. Vanavond gaat het dan ook echt gebeuren. We weten alleen nog niet hoe Rik uit Meerdijk verdwijnt. 

Vertrek van Ferri Somogyi

De scenarioschrijvers waren al een jaar op de hoogte van het vetrek van Ferri Somogyi. Producent Rohan Gottschalk vertelt aan De Telegraaf: "Natuurlijk was het heftig, het personage Rik is een van de hoekstenen van de serie. Maar Ferri gaf ons de tijd om een mooi verhaal rond zijn vertrek te creëren. We hebben vaker met dit bijltje gehakt, maar het blijft nooit leuk.” 

Rik de Jong gaat niet dood

Of personages bij hun vertrek uit Meerdijk verhuizen of sterven, daar hebben de acteurs zelf niets over te zeggen. Gottschalk: “Als wij vinden dat het in het verhaal past, laten wij het gewoon gebeuren.”

Gelukkig voor Ferri zal Rik de Jong niet het aardse voor het eeuwige verruilen. Vorige week liet de acteur al weten: “Ik ga niet dood, dus de mogelijkheid dat ik terugkom, die is er.” Wat er vanavond dan wel met Rik gebeurd? Dat is een zorgvuldig bewaard geheim. 

Overhaast vertrek van Sabine de Koning

Soms kan het vertrek van een acteur uit Goede Tijden, Slechte Tijden voor opschudding zorgen. Zeker als het overhaast gebeurd. 

Gottschalk: “Ik herinner mij nog het voor ons vrij onverwachte vertrek van Sabine Koning, die Anita speelde. We hadden net alle verhaallijnen voor de lange termijn uitgedacht. Dan stort alles als een kaartenhuis in elkaar. Er zit dan niets anders op om met alle schrijvers terug te gaan naar de tekentafel.”

Terugkeer Rik de Jong?

GTST blijft natuurlijk wel een soap, er kan echt van alles gebeuren. Zelfs als een personage dood is. Anita is al verschillende keren te zien geweest. Onlangs nog, toen Rik haar geestverschijning zag. Niemand kan dus voorspellen of Rik de Jong ooit nog in Goede Tijden te zien zal zijn. Het lijkt alleen wel logisch dat het ooit gaat gebeuren.

Ferri Somogyi in GTST

Al in 1995 dook Ferri als Rik de Jong op in Goede Tijden Slechte Tijden. In 2002 emigreerde de acteur naar Hollywood, om internationaal door te breken. Dat lukte niet, wel was hij zo nu en dan te zien in de Nederlandse soap.

In 2007 kwam Ferri definitief terug naar Nederland en maakte hij zijn comeback in de soap der soaps. In totaal heeft Ferri Somogyi nu al 14 seizoenen geacteerd in GTST.

Door zijn vertrek uit Goede Tijden, Slechte Tijden heeft Ferri Somogyi de tijd zijn carrière verder uit te bouwen. Hij wil aan de slag als acteur in films en toneelstukken.

Meer over