Rik Felderhof wil eigen tv-serie

Rik Felderhof maakte jaren geleden furore op de Nederlandse televisie. Nu is hij schrijver, maar de drang naar televisie blijft aanwezig. Hij hoopt vurig op een verfilming van zijn romantrilogie De Vliegenvanger.

Rik Felderhof schitterde tussen 1996 en 2010 in het spraakmakende Villa Felderhof, waarmee hij onder meer een Gouden Televizier-Ring won. Sinds 2012 richt hij zijn pijlen niet langer op televisie, hij is inmiddels een succesvol auteur. Het laatste deel van zijn romantrilogie De Vliegenvanger verscheen vorige maand. Aan Story verklapte de oud-presentator dat hij er vurig op hoopt dat er een tv-serie van de boekenreeks wordt gemaakt.

Verfilming

Felderhof was een aantal jaar geleden zeer dichtbij een verfilming van de romantrilogie. “Vijf jaar geleden had Reinout Oerlemans een optie op de filmrechten, maar toen verkocht hij zijn bedrijf. Ik hoop dat er een producent komt die er een internationale serie van wil maken”, vertelt de auteur.

Angst

Toch is Felderhof terughoudend met het tekenen van contracten. Mocht er een tv-serie van zijn boeken komen, dan moet alles perfect zijn. “Het is angstig om je verhaal uit handen te geven. Degene die het script schrijft, kan mijn personages anders interpreteren”, zegt de oud-presentator. Of er daadwerkelijk een tv-serie komt is nog niet duidelijk. Voorlopig verschijnt het verhaal alleen nog op papier.

Meer over:

Reageren