Alsnog kijkcijferkanon

Rik van de Westelaken verklaart lagere kijkcijfers Wie is de Mol?

11 maart 2023 12:17 | amusement | Door Faye Heijnis

© AVROTROS
Als Wie is de Mol? op tv is, blijft het een van de best bekeken programma's. Toch levert de geliefde spelshow minder kijkcijfers dan voorgaande seizoenen op, ondanks nieuwe elementen en verrassende plottwists. Rik van de Westelaken schijnt er zijn licht op.

De afgelopen jaren scoorde Wie is de Mol? zeker met de seizoensstarts boven de 3 miljoen kijkers. Het 23e seizoen trapte af met 2,63 miljoen kijkers. Alsnog een stevige score, maar dus wel aardig minder dan voorheen. En ondanks dat de makers nu eindelijk weer los konden gaan sinds corona, de verrassende wendingen en de langere opdrachten in Zuid-Afrika, zijn de kijkcijfers nog niet boven dat getal uitgekomen. Hoe komt dat? 

Rik van de Westelaken over kijkcijfers Wie is de Mol?

Rik laat zich over de kijkcijfers van WIDM uit tegen het ANP. De presentator denkt dat de voorheen nog betere scores te danken waren aan corona. "Corona heeft de afgelopen drie jaar de kijkcijfers enorm beïnvloed. Mensen konden nergens naartoe, er was geen alternatief, niet buiten de tv om tenminste. Je kunt er onder normale omstandigheden niet vanuit gaan dat het dan hetzelfde blijft." 

Hij ligt dan ook zeker niet wakker van de huidige scores van het programma dat hij nu voor het vijfde jaar presenteert. "Ik vind de kijkcijfers dan ook heel erg binnen de verwachting, ik ben blij dat er weer zoveel mensen gekeken hebben." Ook is er geen twijfel over mogelijk dat Rik het programma blijft presenteren. "Ik ben pas net opgewarmd!"

Ontknoping Wie is de Mol? 2023

Vanavond vindt vanaf Paleis Soestdijk in Baarn om 20.29 uur op NPO 1 live de ontmaskering plaats van de Mol. Dan wordt duidelijk wie van Jurre Geluk, Ranomi Kromowidjojo en Daniël Verlaan de winnaar, de verliezend finalist en de Mol is. 

Meer over